fbpx

Nieuws

Leverancier in de kijker: Jam Jam confituur

heerlijke confituurEen lokale en artisanale confituur, ons oog viel al snel op Jam Jam confituur bij de selectie van leveranciers. Vandaag kloppen we aan bij Danny & Katrien, de trotse oprichters van ‘Jam Jam Confituur van het Landhuys’. Een leverancier met een passie voor de nog ambachtelijke stiel van het confituur ’brouwen’.

Als kind had Danny De Winter reeds een moestuintje, de liefde voor het verwerken van zowel groenten als fruit tot confituren is dus zowat Danny zijn eerste liefde. Samen met zijn vrouw Katrien die deze passie met hem wou delen werd als snel duidelijk welke richting beiden samen zouden ingaan. 24 jaar lang baatten Danny en Katrien een groente– en fruitwinkel uit, eerst in Oostende, daarna in Brugge. Met het onverkochte of te rijp fruit, maakte Danny steevast confituur, waarna deze in hun winkeltje werd aangeboden. Lees hieronder verder…

Ambachtelijk confituur Jam Jam

artisanale confituren ontbijtmand

 

 

 

 

 

 

 

Deze hobby –of eerder passie- werd een dusdanig succes, dat Danny & Katrien besloten om hier verder mee uit te pakken. Het koppel kocht een idyllische landelijke boerderij te midden de Ruddervoordse velden. Na een grondige renovatie, doopten ze hun droomhuis tot ‘Het Landhuys’, waar op heden al hun confituren gebrouwen worden. Het logo van hun confituren, is dan ook een tekening van hun eigen ‘Landhuys’.

Het succes van de confituren zit hem onder andere in het gegeven dat Danny deze allemaal – maar liefst 150 smaken – biologisch brouwt. De kwaliteit van het fruit vormt volgens hem dan ook de basis van het eindproduct. Het grootste deel hiervan vinden we terug in hun eigen boomgaard, waar ze appels, peren, vijgen, bessen, druiven,… kweken. Deze fruitsoorten worden aangevuld met verschillende overige natuurlijke grondstoffen die worden gekweekt in hun moes- en kruidentuin. De vruchtendeeltjes die terug te vinden zijn in de confituur, zijn het bewijs dat er enkel met pure vruchten gewerkt wordt. Wat is nu echt het geheim van de confituren? Volgens Danny is dit eenvoudigweg een scheutje citroensap…? Lees hieronder verder…

Ontbijtmand regio Kortrijk Ontbijt aan huis regio Brugge

Ontbijt aan huis regio de kust

 

 

 

 

 

 

 

Klein weetje: Katrien houdt enorm van rozen, vooral dan van de soort ‘Mme Isaac Pereire’, een klimroos. De bloemblaadjes van deze roos worden in sommige confituren verwerkt, wat zorgt voor een héérlijk aroma.

Voor Danny werkt het brouwen van confituren mediterend. Hij doet dan ook niets liever dan experimenteren met smaken. Wij kunnen terecht voor klassieke smaken van confituren bij het Landhuys, maar ook voor meer gewaagde combinaties zoals ‘aardbei-champagne’, ‘sinaas-campari’, ‘abrikoos-lavendel’. Zelf ook eens proberen thuis? Dat kan! Er werd inmiddels een boek ‘confituur van Jam Jam’ uitgebracht, waarin diverse recepten terug te vinden zijn. Zelfs Jeroen Meus vond reeds de weg naar het gezellige Landhuys, net zoals Bongustega trouwens. Wij variëren in het aanbod smaken, zo weten ook wij u steeds opnieuw te verrassen.

Meer info kan teruggevonden worden op hun website www.jamjam.be

Ontbijtbuffet Ontbijt ambachtelijke streekproducten (h)eerlijke biologische confituren

Leave a Reply

Your email address will not be published.