fbpx

Nieuws

Leverancier in de kijker: LartduVin

‘Karaktervolle wijnen met een verhaal’, de slagzin van LartduVin is er een die gerust letterlijk mag genomen worden. Koen Maenhout, afkomstig uit Zarren & reeds van jongs af aan gepassioneerd door wijn (Of zoals hij het zelf vertelt: ‘proeven van het wijnglas van mijn vader’).

bubbels ontbijtmandWat begon voor Koen begon als een hobby, groeide al vrij snel uit tot een ware passie. Hij vervolmaakte eerst een cursus ‘sommelier’ in België, waarna Koen zich in Frankrijk verder ging bijscholen en het uiteindelijk tot ‘Sommelir Conseil’ schopte! Een hobby werd als snel een beroepsmatige bezigheid, waarna al vrij snel een eigen zaak volgde. Wie bij LartduVin binnenstapt kan er terecht voor bijzondere wijnen, stuk voor stuk wijnen authenticiteit uitstralen. Geen ‘mengelmoes’ van druiven, maar uitsluitend druiven typerend voor een bepaalde streek. Daarnaast hecht Koen belang aan het zuiderse karakter van zijn wijnen. Concreet houdt dit in dat hij zich focust op wijnen verbouwd onder de lijn ‘Bordeaux-Bourgogne’. Waarom zuiderse wijnen? Hoe zonniger het klimaat, hoe minder vocht in de wijngaard. Minder vocht zorgt voor minder risico op schimmels, wat als positief gevolg heeft dat geen pesticiden nodig zijn. Op deze manier is het makkelijk om biologische wijnen te selecteren, wat natuurlijk helemaal aanleunt bij de visie van Bongustega ontbijt aan huis. In het assortiment van LartduVin, zijn zowel Spaanse, Portugese, Argentijnse, Californische en Zuid-Afrikaanse wijnen te vinden. Waarvoor Koen exclusiviteit heeft in België om deze te verdelen!

 

Het bezoek aan de wijnboeren en selectie van wijnen gebeurt door Koen zelf. Hij kent dan ook al zijn wijnbouwers persoonlijk en houdt regelmatig contact. Koen definieert wijnbouw als een boerenstiel, waarbij het soigneren van de planten de basis vormt. Hierin zit hij op dezelfde lijn met zijn leveranciers. Hij richt zich vooral op familiedomeinen, waarbij al generaties lang wijn wordt verbouwd met respect voor de natuur. (lees hieronder verder)

ontbijtmand aan huis met bubbels

Champagne ontbijt aan huis

 

 

 

 

 

 

 

Wist je trouwens dat er grote veranderingen op til zijn bij LartduVin? Op dit eigenste moment start namelijk een volledig nieuwbouwproject aan de Staatsbaan te Kortemark voor de bouw van een centraal magazijn (met een wijnvriendelijk klimaat) & winkel. Een noodzakelijke investering om de groei en toekomst van LartduVin te garanderen. Ook al levert Koen voornamelijk aan restaurants (van brasserie tot sterrenzaak) & professionelen, toch is er zeker ook plaats voor particulieren (de openflesdagen zijn een aanrader!). De allergrootste droom van Koen is om zelf wijn te verbouwen in het Heuvelland, maar dit blijft voorlopig nog even bij dromen…

Voor Bongustega heeft Koen steeds een  mooie selectie cava’s, spumante, prosecco en champagnes voorradig. Op feestdagen of de ‘specialere’ dagen zoals Valentijn en Moederdag, doet Koen graag een vakkundig advies.

Zelf even langsgaan bij Koen? Dit kan, neem zeker een kijkje op http://www.lartduvin.be/nl en laat u verrassen door een mooi aanbod aan wijnen met professioneel maar vooral gepassioneerd advies.

 

ontbijtmand west-vlaanderen

 

LartduVin

Leave a Reply

Your email address will not be published.