fbpx

Onze leveranciers

Lokale en ambachtelijke ondernemers

Onze pistolets, boterkoeken en brood komen van de warme bakker uit Kortemark. Op de zuivelhoeve in Lichtervelde halen we onze boter, kaas, eieren en choco. De zalm voor ons luxe ontbijt wordt gerookt in deelgemeente Staden. Ook onze slager en fruitleverancier staan garant voor verse producten van de beste kwaliteit.

Bongustega werkt bewust met authentieke producten uit eigen streek. Het verhaal achter een product is namelijk veel belangrijker dan het merk op een verpakking. Met het verminderen van het aantal voedselkilometers en het ondersteunen van de lokale economie in het achterhoofd, kiezen we resoluut voor streekproducten.

Op bijzondere dagen zoals Vaderdag, Moederdag, Valentijnsdag, Pasen of Sinterklaas verrassen we graag met een bijzondere toets. Denk aan een lokaal bier, verse aardbeien of zelfs een bloempje. Dankzij onze grote passie voor voeding, vind je ons bovendien vaak zelf achter de kookpotten. De vanillepudding, havermoutcake, muffins of scones, die we als speciale toets aan de gelegenheidsontbijten toevoegen, maken we liefst gewoon zelf.

Ontdek onze leveranciers

Bakkerij Kimpe

Vanaf de opstart van Bongustega was het duidelijk dat we zouden samenwerken met Bakkerij Kimpe. Deze ambachtelijke warme bakker is dé referentie voor brood en gebak in Kortemark en ver daarbuiten. Voor elk ontbijt levert Bakkerij Kimpe de lekkerste pistolets, koffiekoeken en broodsoorten.

Bezoek website
Zuivelhoeve De Bossneppe

Ook Zuivelhoeve De Bossneppe in Lichtervelde is een naam die elke liefhebber van lokale producten kent. Met de melk van een zestigtal koeien maakt dit familiebedrijf de lekkerste zuivel. We zijn bijzonder trots op deze leverancier van kazen, boter, yoghurt en choco. De scharrelkippen van De Bossneppe voorzien trouwens kakelverse eieren voor elk ontbijt.

Bezoek website
Visrokerij Willy Verghote

De artisanale visrokerij van Willy Verghote uit buurgemeente Staden is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot in de negentiende eeuw. Je ontdekt hun heerlijke gerookte zalm in ons luxe ontbijtpakket.

LartDuVin

In het complexe wijnlandschap laten wij ons graag adviseren door de beste speler op de markt. LartDuVin selecteerde voor ons een passende schuimwijn en champagne. Belangrijker dan het merk is de smaak én het verhaal achter de wijn.

Bezoek website
Jam Jam Confituur

Danny De Winter van Jam Jam Confituur bereidt op zijn prachtige, gerestaureerde hoeve in Ruddervoorde de lekkerste confituren. Op zijn domein heeft Danny een druivenserre, moestuin en kruidentuin voorzien. Er is ook een boomgaard met meer dan 70 oude fruitbomen. Ontdek de confituur in onze ontbijtpakketten en proef het verschil!

Bezoek Facebookpagina
Chocoladehandel Noir

Bij Chocoladehandel Noir kan je terecht voor kwalitatieve en ambachtelijke chocolade en pralines. In onze ontbijtformules vind je hun artisanale truffels en ambachtelijke sticks voor de beste chocolademelk.

Bezoek Facebookpagina
Slagerij Traiteur Hans

Slagerij Hans is een ambachtelijke slager met een uitgesproken passie voor de stiel. Deze Torhoutse slager bereidt voor ons huisontbijt Bongustega een heerlijke paté. Dankzij Hans kunnen wij ook ambachtelijke ham van de beste kwaliteit verzekeren.

Bezoek Facebookpagina
Farm Bakery Tlant

Voor onze granola zochten we een leverancier die een ambachtelijk, glutenvrij product zonder geraffineerde suikers kon verzekeren. De zoektocht bracht ons tot in Amsterdam. ‘Bij TLANT gaat het om eenvoud… Dat lijkt misschien simpel, maar voor ons is dat magie!’ Dankzij deze slogan waren wij meteen verkocht.

Bezoek website
Fruit Vanacker

Vers fruit is een essentieel onderdeel van elk gezond ontbijt. Fruit Vanacker garandeert ons de beste kwaliteit bij de bereiding van onze smoothies en fruitsalades.